Vathy Zsuzsa (1940-2017)

Szombatra virradó éjszaka tragikus hirtelenséggel 76 éves korában elhunyt Vathy Zsuzsa. Ez áll a híradásokban, és következik utána a szokásos felsorolás, díjai, művei, munkásságának rövid összegzése, a végén talán még az is, hogy Lázár Ervin felesége.
Bethlen Kata önéletírását olvasom itt éppen, próbálok most az irgalmas istenre gondolni, mint élete számtalan megpróbáltatásai idején ő maga, hogy nagy az isten kegyelme, ember nem tudhatja, mikor mit miért cselekszik, de nem tudok nem az emberre gondolni, arra, amit az ember cselekszik, nem tudom kiverni a fejemből a képet, nem tudok nem lázadni a sors vagy az isteni akarat ellen tehetetlen haragomban, kétségbeesésemben vagy bánatomban. Hát mi végre gondoljuk, hogy majd mi megelőzzük a bajt, mikor a megelőzéssel talán még nagyobb bajnak nyitunk utat? Előrelátón cselekedni, mi, emberek? Hagynánk a dolgot arra, akire tartozik? De mi cselekedni akarunk a legjobb szándékkal is akár, és lám, ez a vége. Az emberi mulasztásról meg nem is beszélve, hogy amikor cselekedni kéne, nem ismerjük föl a helyzetet.
Vathy Zsuzsa influenza elleni védőoltást adatott be magának, amitől rosszul lett, a kórházban hosszú órákon keresztül várakoztatták, és mire ellátták volna, már nem tudtak rajta segíteni, összeomlott a keringése. Ez történt. Ma, Magyarországon, Budapesten, a Honvéd kórházban vagy melyikben, bánom is én, melyikben. Nem eret vágtak rajta, mint szegény Bethlen Katán számtalan nyavalyáinak egyike alkalmával, nem tanyasi javasasszonyok próbálták boszorkánykonyhájuk bétellevesével talpra állítani, hanem az egészségére vigyázó, a megelőzéssel komolyan törődő embertársunk halálához vezetett az orvosi gondoskodás megléte és egyszersmind hiánya.
Nem tudok mit mondani, cserbenhagynak a szavak, átkozódnék, verném fejemet a falba, kiáltanám bele a budapesti éjszakába, hogy miéééééért?, pedig tudom, hiába minden, ez van, Zsuzsi nincs többé, és ha az irgalmas isten szólította is magához, mert terve van még vele, akkor sem tudhatom meg soha már ezzel a földi eszemmel, hogy miért, és a kórházat is hiába okolom már a tehetetlenségéért.

17 hozzászólás a(z) “Vathy Zsuzsa (1940-2017)” bejegyzéshez

 1. T. Cikkíró, a MAMÁM két éve rutinvizsgálatokra feküdt be a kórházba, MERT A “DOKTOR” RAGASZKODOTT HOZZÁ, hogy ő csak befekvéssel végzi el őket, és BEFEKTETTE EGYENESEN EGY SZEPSZISBEN HALDOKLÓ MELLÉ!!!! Persze, hogy Anyám elkapta és egy hét helyett sose jött haza!!!! 9 hétig küzdött az életéért!!! A fehér fal meg összezárt, bár azt még így se tudták letagadni, hogy Anyám a kórházban kapta el azt, ami megölte!!! A nemtisztelt “doktor” meg azóta is folytatja, mert ugye orvosként engedélye van trehánysággal irtani a népet és nem vonható felelősségre!!! Azóta tudtuk meg, hogy ott, a Szent István kórházban annyi az ilyen fertőzés, hogy a páciensek az életüket féltve nem akarnak befeküdni, azoknak a szemeteknek meg fontosabb az ágykvótájuk az emberi életeknél!!!! Vörös Péter “phd” tette!!!!

 2. Nem tudom mennyire közismert az a családi legenda, amit Károlyi Ami egyik rokona mesélt nekem, hogy Weöres Sándor halálát kórházi kezelés során egy fájdalomcsillapító injekció okozta, amit Amy néni szigorú figyelmeztetése ellenére adtak be neki.. Azonnal kómába esett és harmadnapra meg is halt.

 3. Ez egy több szempontból is nagyon káros megfogalmazású cikk. 1/ a védőoltás ellen hangol, bár lehet, nem tudatos. 2/ megnevez egy kórházat, es utána írja, h nem is tudja, tenyleg ott történt- e.
  3/ az, hogy pontosan mi, hogyan történt nem derül ki, nem is tartozik ránk- azt gondolom. Ha valóban történt mulasztás, megvannak a megfelelő csatornák, ahol ezt jelezni kell. Egy ilyen általánosító de megis sokat sejtető, de valójában semmi konkrétumot nem mondó cikk nagyon karos- kimeríti a lason hara fogalmát.

  • ja és eddig is oltásellenes voltam ,most még egy bizonyíték-megerősítés kaptam ehhez,de aki csak ezt látja meg a cikkben,az valószínűleg a mundér becsületét próbálja menteni-védeni,de könyörgöm ne itt és ne most,mert ez kegyeltsértő

  • Ariella, hol élsz? Nincsenek csatornák! Mondjon valaki egyetlen egy esetet, amikor a felelősöket medgbüntették! Akkor talán van remény. Igazad van, általánlosító a cikk, de ez nem az első eset. Szívből kívánom, senki ne élje át az ilyen tragédiát.

  • A cikk emberi.
   1. Ha védőoltás ellen hangol, akkor egészségvédelemre hangol.
   2. Mindenki szokott zavarosan, kellő precizitás nélkül fogalmazni. Egyelőre emberek vagyunk, s valószínűleg azok is maradunk.
   3. Van, hogy nem ismert minden részlet. Az orvostudomány és az egészségügyi gyakorlat különösen sok, homályba vesző, kérdéses részlettel operál.

 4. jaj,és többszörösen is hiszen annyit szenvedhetett,amikor Lázár Ervin lett beteg és végig asz-
  szisztálta az ő kórházi-kezelési kálváriáját…valahogy nem volt szerencséjük a hagyományos orvoslással….most végre együtt vannak,ennyi a vigasz!

 5. Halál nem létezik, csak más lét forma . Mindenki örök létű lélek most éppen fizikai
  testben ebben a dimenzióban. Kilépett a testből és tudatként él. Forduljon mindenki a szíve felé ott érezni fogja a melegséget a szeretetet a szeretett lény iránt és a harag, méreg, kétségbeesett fájdalom lassan belső békés érzéssé válik idővel. Ő ezt üzeni. “Védő oltás “!,,,,,!, soha senki ne fogadja el! Higyje el, hogy a testünk képes erős és egészséges maradni, de csak gyógyszerek nélkül, !!!

 6. Az én fiam allergiás az oltóanyag több összetevőjére. Bár az ötödik percben allergiás reakciója lett a kötelező 6 éves oltása után, nem kap mentességet. Anafilaxiája van. Nem terhelhető, mert életveszélybe kerülhetne. A “tervek” szerint a Szent Lászlóban akarják majd újraoltani, hogy amennyiben az oltásába belehal, ott újra lehessen éleszteni! Borzasztó ami itt megy. És emögött nincs ideológia, csak a gyártó közvetlen anyagi érdeke, ami az érintettek önmaguk által tett összeférhetetlenségi nyilatkozataiban benne van. Csakúgy mint a fél Elte oktatói karánál. És ezért nem ismerik el az orvosok soha, hogy az oltással gond is lehet. De mint látszik, segíteni sem tudnak, mert egyszerűen képzetlenek ezen a téren is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s